Вести

Одбележана 76-годишнината од формирањето на Првата народноослободителна бригада од Егејскиот дел на Македонија

Денес, пред спомен-плочата кај Битолската противпожарна едница со полагање на свежо цвеќе беше одбележана 76-годишнината…

Заедничка прослава на патронатот на „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ” на Софискиот и Битолскиот Универзитет

Универзитетот „Св.Климент Охридски” од Битола и бугарскиот Универзитет „Св.Климент Охридски” од Софија, оваа година заеднички…