Се намалува полицискиот час најави на прес конференцијата – Венко Филипче

Полицискиот час да започнува во 19 часот наместо до 16 часот, изјави министерот за здравство Венко филипче на денешната прес конференција.

Филипче истакна дека олеснување има и за возрасните, односно да продолжи времето наместо од 10 до 12 часот сега да трае од 8 до 12 на пладне, а исто така  продолжување за младите од 13 до 16 часот.

Доаде дека има ппредлог и полицискиот час за викенд да остане, но да почне сабота во 13 часот и да трае до понеделник во 5 часот

„Остануваат мерките за јавните овршини, парковите. Граѓаните ќе треба да носат заштитна опрема и да се одржува физичката дистанца изјави Филипчче, во сите зтавоени јавни емста опремата е задолжителна, односно објекти каде што има повеќе лица. “ изјави Филипче

1 thought on “Се намалува полицискиот час најави на прес конференцијата – Венко Филипче

  1. Во домашниов затвор, речиси сите се на мрежа и затоа – НЕ Е МОЕ да Ве учам или да се мешам во уредувањето, да давам совети и сл. си знаете Вие.
    Но како рецепиент на Вашата работа и се што значи, си земам слобода да речам – дека најважно за Вас/Нас е да се пишува/чита вистината и фактите со сите импликации, така што Венко Успрденко НЕ ПОБАРА намалување на пол. час (Тоа го најави Мин. за Полиција ден порано), а и НЕ Е донесена уредба за сликање, што е ИДИОТИЗАМ пар екселанс, произлезено од сдс (некој потпретседател, забравам му името ја најави, а Министерот за МВР – се спротистави и тоа со аргументи и став за респект)
    Се согласувате ? – не е добро во еден ден две неточни, ајде интерпретации
    П.С. Ова е за Вас, не мора да објавите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *