Граѓаните да излегуваат само кога е неопходно, намирници да купува еден член на семејството

Владата денеска на седница одлучи да им препорача на граѓаните низ целата територија на државата да излегуваат од дома само од најнеопходни причини.

Ова особено се однесува на оние што живеат на подрачјата на општините Куманово, Прилеп и Тетово.

„Согласно одлуките, мерките и препораките на Владата, граѓаните да го редуцираат излегувањето од своите домови, тоа да го прават само од најнеопходни причини, односно заради одење на своите работни места, како и излегување од својот дом на само еден член од семејството заради купување на намирници и лекови од маркетите и аптеките“, се вели во одлуката на Владата објавена по завршувањето на седницата.

извор: Makfax

2 thoughts on “Граѓаните да излегуваат само кога е неопходно, намирници да купува еден член на семејството

  1. Дебилоиднове муртинци кога цел свет ги “олабавува“ т.н мерките(вирусот слабее на цела планента, а и до qурца со него), ги затегаат, само и само за некој shупак да рече, брејјјј, ги биват мајката

  2. Вака е во цел свет, шупчаги, од првиот ден – никаде нема (освен ов СРБ) пол. час со временски детерминации. Излегувај кога имаш потреба. Народов Македонски е свесен и совесен, стар древен народ, тоа што (не) ги избра најнеспособниве во цел свет е некоја иронија на судбината. Ејјјј, “мрсољко“ е званичен прекар на еден од врвот – добиен од неговиот Татко

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *