„Кралскиот клуб“ сепак “попушти” пред кризата, платите на фудбалерите ќе бидат намалени

Реал Мадрид не остана имун на кризата и одлучи да им ги намали платите на своите фудбалери.

За разлика од Барселона каде кратењето е дури 70 проценти од платите, во Реал Мадрид се одлучија за помало намалување, од 10 до 20 проценти поради кризата со коронавирусот.

Еден од играчите кои негодуваше на ваквиот потег на управата е Тони Крос кој со изјавата за медиумите го навлече бесот на јавноста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *