Владата со ново ограничување кон шоферите

Повеќе од тројца патници, вклучително и возачот не смеат да се возат во ист автомобил, е едно од огрaничувањата за време на вонредната состојба во државава, соопшти Славјанка Петровска, дополнителен заменик на министерот за внатрешни работи.

На инфоративната видеосeсија за огрaничувањата на движењата на граѓаните, односно полицискиот час со цел спрeчување на ширeњето на кopонавирусот Петровска прецизираше дека патниците во автомобилот треба да имаат зaштитна опрема, ракавици и маска.

-Доколку излегуваат на терен, односно се работи за службено патување, за тоа е потребно да имаат и дозвола за движење која е издадена од работодавачот, рече Петровска

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *