Како изгледаат белите дробови на заразен од Ковид-19 (ВИДЕО)

Лекарите од Универзитетската болница Џорџ Вашингтон во САД на поинаков начин ја подигнуваат свеста од опасноста од коронавирусот. Имено, тие објавиле снимка на која е прикажан 3Д модел на белите дробови кај заразен пациент од ковид-19.

Како што стои во објаснувањето, жолтата течност покажува колкава штета нанесува коронавирусот на ткивото на пациентот

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *