“Трка со времето” филмот снимен од италијански лекари и сестри во време на коронавирусот

На социјалните мрежи се појави видео кое е наречено “Трка со времето”, кое го снимиле италијански лекари од одделението за реанимација во болницата “Сестри Леванте”.

Освен што може да се види низ што поминува медицинскиот персонал, навпечатливи се моментите кога ги испраќаат пациентите од интензивна нега.

Може да се забележи среќата на нивните лица, но и неизмерната радост на лекарите и медицинските сестри.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *