Розовата супермесечина над Македонија (Во живо)

Super Pink Moon 7 April 2020

Гледајте во живо изгревање на Супер Розерва Месечина.Преносот го овозможи Охридско Астрономско Друштво и Стојан Стојановскиwww.ohridastronomy.comwww.stojanstojanovski.comwww.livestream.mk

Posted by Stojan Stojanovski on Tuesday, 7 April 2020
Гледајте во живо изгревање на Супер Розерва Месечина.
Преносот го овозможи Охридско Астрономско Друштво и Стојан Стојановски

Вечерва на небото светна розовата супермесечина, најголемата и најсветлата месечина во годината. Иако таа носи име розова, сепак она што ќе го видиме на небото е полна месечина со златни нијанси. Името розова, доаѓа од цветањето на цветови со оваа боја во текот на пролетта.

Супермесечината е всушност полна месечина која се појавува во миговите кога Месечината е најблиску до земјата, а притоа таа изгледа посветла и поголема од вообичаената полна месечина. 

Што велат астролозите за ваквата супермесечина?

Аспектот на Марс во квадрат со Уран кој делува на полната месечина би можел да донесе бунтовно и агресивно однесување кај луѓето. Јупитер во конјукција со Плутон ги зголемува ризиците, но позитивниот аспект на Меркур дава разбирање и здрав разум. Во овој период, формулата за среќа лежи во мудро промислените одлуки и подготвеноста за соработка со пријателите и соседите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *