Државните инспектори затвориле 48 угостителски објекти, кафематите се забранети за употреба (Видео)

Во периодот од 2 до 5 април се направени 3.908 инспекциски надзори. Иако општата констатација е дека поголемиот дел ги почитуваат владините мерки, за жал еден дел од угостителските објекти посебно во руралните средини продолжуваат да ги прекршуваат мерките.

При вршењето на надзорите се затворени 48 угостителски објекти во повеќе градови низ државата. Државниот пазарен инспекторат ги контролираше кафематите на бензиските пумпи и на други локации и се забранети 215 кафемати за употреба.Во овој период се забележани помал број на зголемување на цените, особено на јужноте овошја.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *