Пазарот во Падова преполн со луѓе за време на пандемијата

Преку фотографиите на фоторепортерите на агенцијата ЕПА ви ги претставуваме пазарите во Падова.

На фотографиите од крајот на месецот се гледа како долу со лента е означен просторот за потребно растојание, но и како не се придржуваат сите кон тоа. Граѓаните купуваат на отворено, а повеќе од нив не носат маски, иако главно, се многу блиску едни до други, отколку што би требало.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *