Почина Мојсеј, најстариот брат на поранешниот претседател, Борис Трајковски

По долго и тешко боледување почина Мојсеј Трајковски, најстариот брат на починатиот претседател Борис Трајковски.

Веста ја пренесоа локални портали од Струмица, родното место на Трајковски. Покрај Мојсеј, претседателот Борис Трајковски имаше и брат близнак, Александар, кој што почина во декември 2011 година по тежок срцев удар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *