Не е “шега”, утрово Македонија под снег – временска прогноза за месец Април

Македонија утрово е покриена со снежна покривка, што не е баш вообичаено за месец Април. Снежна покривка ќе имаме во добар дел од Македонија. Температурите ќе опаднат и за вртоглави 10 до 15 степени. Најмногу снег се предвидува за западна, Јужна и југозападна Македонија. Планините локално ќе добијат и повеќе од половина метар нов снег.

Како и да е спремете се за вистинска зима, на самиот од старт од Април, потоа се постепено ќе се стабилизира. Во четврток наутро како и петок опасност од појава на мраз низ Македонија, каде минималните температури ќе паднат над добар дел од Македонија под нулата.

Прогнозата за Април во продолжение :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *