Нови превентивни мерки за сите кои имаат миленици

На денешната седница Владата донесе измени на уредбата за ограничено движење за да им се излезе во пресрет на домашните миленици – за време на викендите дозволено е шетање на милениците од 20:00 до 20:30 часот, најмногу до 100 метри оддалеченост од живеалиштето, без групирање.

арањата не сите кои чуваат домашни миленици беше да се направат отстапки во пoлициcкиoт чac за време на викендите, кој започнува од 16 часот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *