Свештено лице почина од коронавирус во Србија

71 годишниот Епископот на Ваљево, Милутин почина после кусо боледување предизвикано од коронавирусот, објавено е денеска на Интернет страницата на Епархијата ваљевска на СПЦ.

Епархијата минатата недела потврди дека владиката Милутин е позитивен на коронвирусит, како и уште двајца свештеници, (МИА)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *