Илија Нестороски не’ го заборава родниот крај, донираше за прилепската болница

Македонскиот фудбалски репрезентативец Илија Нестороски,кој настапува за италијанскиот калчолигаш Удинезе, ќе донира 2.000 евра за Општа болница„ Борка Талески“ Прилеп.

https://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1439986979518498&id=811321235718412&refsrc=http%3A%2F%2Fmarkukule.mk%2F%25d0%25bd%25d0%25b5%25d1%2581%25d1%2582%25d0%25be%25d1%2580%25d0%25be%25d0%25b2%25d1%2581%25d0%25ba%25d0%25b8-%25d0%25b4%25d0%25be%25d0%25bd%25d0%25b8%25d1%2580%25d0%25b0-2-000-%25d0%25b5%25d0%25b2%25d1%2580%25d0%25b0-%25d0%25b7%25d0%25b0-%25d0%25bf%25d0%25be%25d1%2582%25d1%2580%25d0%25b5%25d0%25b1%25d0%25b8%25d1%2582%2F

Како и сите и јас во овие денови сум загрижен. Но, сигурен сум дека сите заедно сме посилни и ќе победиме во оваа битка. Моето семејство е далеку, ми недостасуваат сопругата и децата. Се надевам дека наскоро ќе се вратам и ќе бидеме заедно. Ве молам да останете дома и да се придржувате на препораките на здравствените власти за доброто на сите. Ако го сториме тоа, можеме да спасиме многу луѓе“

Голема благодарност за Нестороски изразува Раководството на болницата, за финансиската помош која болницата ќе ја искористи за потребите на нашите вработени, за набавка на заштитна опрема – заштитни маски, скафандери, дезинфекциони средства и останата потребна опрема, која иако во моментов ја имаме, не се знае за колку време ќе е потребно да бидеме обезбедени со потребна залиха – пиши во објавата на Болницата од Прилеп.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *