Мајка ја советува ќерката да го “скрши” прозорот од автобусот кој ги носел во карантин

Мајка на една од повратничките од Словенија ја советувала ќерка си да го скрши прозорот за да има свеж воздух , поради многу часовното возење и карантинот кој е предвиден на ситр кои се вратиле од странска земја поради пандемијата. Што таа пишува проследете во нејзиниот статус.

– Денес сабајле во 11 ќерка ми тргна среќна да се враќа од Словенија за Македонија, со авионот од амбасада, (170 евра шо не е важно но..) и секако без вода оти не може во авион. Еве уште, а сега е 20.15, вода нема пиено, во тоалет нема одено. Така што од 15.30 е затворена во автобусот пред Макпетрол, Маврово, чекајќи преглед за да ги сместат. Нема воздух, шоферот си отишол, нема кај да се бунат, затворени ко најголеми криминалци. И реков да скршат прозорите, ама кај ќе мочаат и од кај вода? Пресови, вести не слушајте, седете си у државите кај што сте не се враќајте ич. Е… ти и Северна и Филипче и се и стоката лажлива. Кој може и сака нека шерува, стои во нејзиниот фејсбук статус.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *