Нова цена на горивата во Македонија – цените никогаш пониски !

Нови цени на горивата во Македонија, се очекува да утврди регулаторната комисија стандардно овој понеделник. Новите цени на бензинот, нафтата и останатите деривати  во понеделник напладне ќе и’ бидат познати за јавноста.

Според светските берзи, нафтата од типот “Брент” во сабота се продава по цена 27.95 долари за барел, додека “WTI Crude” само 21.51 долар.

ЕУРОСУПЕР
БС – 95
49.5 ден/л
ЕУРОСУПЕР
БС – 98
52 ден/л
ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V)45.5 ден/л
ЕКСТРА ЛЕСНО
1(ЕЛ-1)
34.5 ден/л

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *