Четири нови случаи на заболени од коронавирус во општина Прилеп

Откако Министерот за здравство, Венко Филипче, ги потврди четирите нови случаи на лица заболени со корона вирус, нивниот број во општина Прилеп се зголеми на шест.

Тоа на денешната прес конференција го констатира и градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски, кој во своето обраќање апелираше да не се шират паника и дезинформации, да прекинат „жигосувањата“, бидејќи секому може да му се случи да биде инфициран од оваа заразна болест.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *