Жител од Тетово позитивен на корона две недели бил во Заводот за рехабилитација

Пациент од Тетово кој е еден од новите позитивни случаи заразен со корона вирус две недели, односно од 8 до 23 март бил сместен во Заводот за рехабилитација во Скопје.

Пациентот бил неподвижен и само еднаш имал посета, но сомнежи за корона вирус се појавиле кога кај пациентот се покачила телесната температура па му бил направен тест кој бил позитивен.

Видео обраќање од прес конференцијата на Министерот за здравство, Венко Филипче .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *