Принуден одмор за над 5.500 работници во “Кромберг и Шуберт”

Вработените од фабриката за автомобилски делови „Кромберг и Шуберт“ која во моментoв има околу 5800 вработени ќе одат на колективен одмор од најмалку две недели, потврдуваат од секторот за човечки ресурси од оваа компанија. Производството запира во оваа фабрика затоа што заради актуелната состојба со коронавирусот, затворија нивните клиенти во Германија и Шпанија за кои произведуваат.

Повеќе во Дневникот на Сител во 19 и 21 часот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *