Учениците од “Кузман Шапкарев” традиционално закројуваа лозје за Св.Трифун во Битола

Со симболичното закројување на виновите лози, денеска средното земјоделско училиште “Кузман Шапкарев” во Битола беше одбележан големиот православен христијански празник Свети „Трифун“, заштитникот на лозарите, овоштарите и градинарите.

Учениците заедно со професорот , Јордан Кузмановски направија традиционално закројување на Св.Трифун а беше дел од наставата по лозаро-овоштарство .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *