Свечено подигање на знамето на НАТО пред собрание (Во Живо)

По ратификацијата на Северноатлантскиот договор во собранието беше изгласана со 114 гласови “ЗА” и без ниту еден глас против или воздржани, а со свечена церемонија и интонирање на химните на Република Македонија и химната на НАТО, знамето беше кренато на јарболот пред македонското собрание.

Македонија ја дели уште еден чекот да стане официјално 30 земја членка на НАТО.  Ќе остане недовршена уште ратификацијата во Парламентот на Шпанија, а ратификацијата кај нас ќе има одложено дејство и ќе се активира откако процесот ќе заврши во Мадрид.

Церемонија на подигнување на знамето на #НАТО пред Собранието на Република Северна Македонија

🔴ВО ЖИВО | Церемонија на подигнување на знамето на #НАТО пред Собранието на Република Северна Македонија 🇲🇰 #МКвоНАТО #MKinNATO #WeAreNATO #НиеСмеНАТО

Posted by Stevo Pendarovski on Tuesday, 11 February 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *