October 4, 2022

Охридскиот градоначалник Кирил Пецаков го спасува Охридскиот маратон

  • Охридскиот градоначалник Кирил Пецаков објави Охридски маратон годинава сепак ќе има а од следната општината ја презема организацијата.
  • „Маратон ќе има. Две или три години има неисплатен фонд кон пливачите. Начинот на водење на овој маратон од година во година се уништува. Тоа се гледа и во посетеноста. Ќе направиме сè што е во наша моќ да го организираме маратонот а од следната година и да го организираме“.
  • Левица ја коментираше лежерноста со која Пендаровски дигна раце од најстарата спортска манифестација со традиција од 60 години: „Владејачката СДС постојано докажува дека е антимакедонска партија која на секој можен начин се обидува да ги уништи сите традиционални манифестации и вредности кои се обележје, симбол и препознатливост за Македонија во светот, како Охридскиот пливачки маратон. Нивниот антимакедонизам само расте и гази сè што го одржува македонскиот дух“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.