October 4, 2022

БИТОЛСКОТО ЏЕПАНЕ ПРЕТВОРЕНО ВО ТРЛО ЗА КОЗИ?

Денеска заменик градоначалникот на Општина Битола, Бојан Бојковски, на неговиот Фејсбук профил, објави скандалозна објава поткрепена со фотографии, за узурпација на споменик на културата од Османлискиот период:

БИТОЛСКОТО ЏЕПАНЕ претворенo во трло во кое се чуваат кози и овци!

Битолското Џепане со одлука на Министерството за одбрана е остапен на НУ Завод и музеј Битола.

Битолската тврдина Џепане, која претставува споменик на културата од прва категорија во Македонија узурпирана од непознат овчар.

Срамно и жално е ваков објект заштитен со закон со Министер за култура од Битола бесрамно да се уништува.

Leave a Reply

Your email address will not be published.