October 4, 2022

ФОТОГАЛЕРИЈА: ЗАПОЧНА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА 21 ГОДИНА ОД ТРАГИЧНИОТ НАСТАН КАЈ КАРПАЛАК

Градоначалникот на Прилеп Борче Јовчески положи свежо цвеќе заедно со претседателот на Советот на Општина Прилеп, Дејан Проданоски, во касарната „Мирче Ацев“-Прилеп и пред спомен обележјето кај селото Лениште, со што започна одбележувањето на 21-годишнината од трагичниот настан кај месноста Карпалак, каде 10 прилепски воени резервисти својот живот храбро го дадоа за Македонија.

Карпалак ќе биде вечен спомен за македонските синови чии животи згаснаа за нашата татковина.

Слава им.

Leave a Reply

Your email address will not be published.