October 4, 2022

Графички дела на македонски ликовни уметници

Вечерва уште еден културен настан во Палатата на културата Офицерски дом Битола.

Со изложбата”Графички дела на македонски ликовни уметници” промовиран уште еден изложбен простор во ЈОУ Културен и информативен центар Битола. Изложбата со пригодна реч ја отвори проф.д-р.Александар Стерјовски, а се свое обраќање имаа и директорот на ЈОУ Културен и информативен центар Битола д-р Лили Бошевска, како и кураторот на изложбата Владо Ѓоревски.

Leave a Reply

Your email address will not be published.