August 18, 2022

Николоски: Македонија слепо црево на Балканот, Србија доби 137 милиони евра грант, а владата на СДСМ/ДУИ потпишува штетни договори

Уште еден ЕВРОПСКИ ПОРАЗ! Македонија СЛЕПО ЦРЕВО на Балканот, пишува на Фејсбук Александар Николоски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ.

– Владата СДСМ/ДУИ потпишува и прифаќа штетни договори, a не прави ништо за економскиот развој и развојот на инфраструктурата . Ако имаа добри контакти во Брисел ќе знаеа дека следниот голем инфраструктурен проект на ЕУ е брза пруга  од пристаништата во Атина (Пиреа) и Солун до централна Европа, со цел скратување на времето за транспорт на луѓе и стоки во двата правци.

Паметна Влада оди во Брисел и зема грант за брза пруга  од Табановце преку Скопје до Солун. Мрзелива и неспособна Влада тоа го игнорира.

 Денес Србија на која се уште и се потсмеваат дека е анти Европска добива 137 милиони евра грант за брза пруга  Ниш – Димитровград – граница со Бугарија што е прв чекор кон заобиколување на Македонија од проектот за брза пруга Атина – Солун – Будимпешта – Виена, што ако се реализира е чекор кон претварање на Македонија во слепо црево на Балканот и губење на стратешката позиција на Македонија што е прв чекор кон ПОДЕЛБА и ИСЧЕЗНУВАЊЕ. Звучи апокалиптично, ама државите опстојуваат само ако има геостратешки интерес околу нив.

Интерес на Бугарија е Македонија да е слепо црево и стратешки небитна, кој е интересот на СДСМ/ДУИ , пишува Николоски.

Leave a Reply

Your email address will not be published.