August 18, 2022

Утре во 11:00 часот и официјално започнува 11то издание на ИДТФ БИТОЛИНО

Оваа година БИТОЛИНО започнува со ТЕАТАРСКАТА КУКЛЕНА РАБТИЛНИЦА со која ќе раководи актерот МАРЈАН ГЕОРГИЕВСКИ.

На 03, 04 и 05 август од 11 часот Ве очекуваме во Офицерски дом заедно да создадеме кукли, нови ликови, и претстава која ќе ја одиграме на 07 август.

Контакт телефон за пријавување 075-501-974.

Да создадеме заедно еден нов свет и кукли кои самите ние ќе ги оживееме и на тој начин сите заедно да создадеме спомени на кои ќе се сеќаваме засекогаш.

Под мотото „ПАТОТ ДО ЅВЕЗДИТЕ Е ТРНЛИВ“ започнува новото магично, под отворено небо, издание на Вашиот фестивал БИТОЛИНО!!!

СЕ ГЛЕДАМЕ НАСКОРО…

Leave a Reply

Your email address will not be published.