August 18, 2022

Почина македонскиот фудбалер Ѓорѓе Џонов

На 30-годишна возраст почина поранешниот фудбалер на Силекс, Металург, Беласица и Кожуф, Ѓорѓе Џонов. Ѓорѓе подолго време се бореше со со рак на белите дробови и потребен му беше задолжителен медицински третман и операција во Турција.

За овој зафат голем број фудбалски работници, играчи и клубови апелираа за помош и собираа средства за операцијата.

Џонов е роден во Пирава, а имаше само 30 години. Тој беше играч од дефанзивната линија.

Leave a Reply

Your email address will not be published.