July 2, 2022

Општина Новаци спроведува второ прскање за адултивни комарци

Во моментот во Општина Новаци се спроведува второто прскање за адултивни комарци од првата фаза на редовната системска дезинсекција која ја врши Центар за Јавно здравје Битола. На почетокот на месец јуни се направи првото прскање наменето за ларвите. Втората фаза ќе се направи во месец јули а третата последна фаза од системската дезинсекција според планот на активностите е планирана за месец август.

Leave a Reply

Your email address will not be published.