July 2, 2022

ПОСТАВЕНА МОНТАЖНА БРАНА НА ЦРНА РЕКА

Како што се зголемуваат летните температури така се зголемува потребата од наводнување на земјоделските површини. За таа цел денес е монтирана монтажната брана на река Црна на деветтиот канал за наводнување на земјоделските култури во полето кај атарите на селата од Долно Агларци до Новаци.

Leave a Reply

Your email address will not be published.