July 2, 2022

Турнир во баскет “STREETBALL 2022”

Денес на денот на Македонскот знаме, на ракометното игралиште во Битола, се одржа турнирот во Баскет “STREETBALL 2022”, во организација на Комисија за спорт на УМС на ВМРО-ДПМНЕ Битола, со поддршка на ОК ВМРО ДПМНЕ-Битола, а беа доделени и пригодни награди.

На турнирот зедоа учество 16 екипи составени од лица на возраст од 15 до 30 години. Целиот турнир помина во преубава атмосфера, со убави моменти на смеа и дружење.

“Подиумот” го поделија овие три екипи:

Прво место – Балери

Второ место – Кутлуг

Трето место – Димулис

Leave a Reply

Your email address will not be published.