Во Индија се слави Холи – празникот на пролетта

Холи е еден од најсветлите и најзначајните празници во светот што го симболизира доаѓањето на пролетта и почетокот на новата година во индискиот календар. Ова е еден од најстарите празници, што се споменува во античките санскрит текстови и е детално опишано во Ведите (Писмо) и други свети текстови на хиндуизмот.

Leave a Reply

Your email address will not be published.