Илче Петровски го изваде крстот од Преспанското езеро

Денеска традиционално во водите на Преспанското Езеро, се одржа положувањето на Светиот Крст, по повод големиот христијански празник Богојавление -Водици. Сакам да му честитам на најсреќниот од верниците Илче Петровски, кој го извади Светиот Крст од осветените води на езерото и да му посакам многу здравје ,среќа и бериќет во годинава што следува.Бог се јави. За многу години !

Leave a Reply

Your email address will not be published.