Првото родено бебе во 2022 година, токму на Божиќ ги доби своите подароци од Општина Штип

На денот Рождение Христово, водејќи се од поривот да подаруваме и да живееме со понизност и чесност, ги посетив бебето Јована и мајката Марија, на кои им беше скратена можноста да го добијат тоа што го заслужуваат.Првото родено бебе во 2022 година, токму на Божиќ ги доби своите подароци од Општина Штип и тоа во топла и празнична домашна атмосфера.Надменоста, суетата и потребата за самоугодување нема да ги осудувам. Овој ден го посветувам на убави работи и добри дела, како што е ред и како што нѐ учи христијанската религија!Христос се роди!Навистина се роди!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *