Јаболкото го намалува ризикот од заразување со Корона

Apple vitamins infographic with a fresh fruit and colourful pills on a white background. Beautiful vector illustration with useful nutrition facts. Apples are rich source of vitamin.

Др Гботеми Бабатунде од најдобриот Имунолошки универзитет во Африка, познатиот Квазулу Натал Универзитет, своето повеќемесечно испитување го објави во реномираниот африкански магазин за наука и здравје „АЈПХЕС“ дека со конзумирање на едно до две јаболка дневно се намалува ризикот од заразување со вирусот Ковид-19 апроксимативно за 70%

Др Бабатунде подготви документ во кој се содржани резултати од истражувања на различни видови овошје врз човечкиот имунолошки систем. Сознанија кои би можеле да бидат дополнително оружје во борбата против коронавирусот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *