ЛИДЕРОТ НА ОПОЗИЦИЈАТА ЈА ПОСЕТИ БИТОЛА

Денес во посета на Општина Битола, беше претседателот на ВМРО ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, со кој разговаравме на повеќе теми, меѓу кои главниот фокус беше ставен на решавањето на предметите за легализација. Претседателот Мицкоски, го информирав дека, започнавме со силна динамика да работиме на решавање на овие предмети и за само еден месец ја стигнавме бројката од 1000 решени предметите. После работниот состанок, со претседателот посетивме две семејства, на кои лично им ги доставивме изготвените решенија за легализација. Конечно, после повеќе од 10 години, овие семејства добија решен статус на своите објекти согласно законската регулатива, која тоа им го овозможува.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *