Средба на градоначалниците на Југозападниот и Пелагонискиот плански регион

Денес присуствував на средба со градоначалниците на Југозападниот и Пелагонискиот плански регион и министерот за животна средина и просторно планирање, кој не запозна за идните активности за воспоставување на систем за управување со отпад за овие региони.За овие инвестиции се потребни големи финансиски средства што може дасе обезбедат преку програмите на ЕУ, други донатори и меѓународнифинансиски институции.Изразивме подготвеност за соработка, ќе обезбедиме поддршка на процесот со мобилизирање на расположивите ресурси заради поголема ефикасност во имплементацијата, напиша на неговиот фејсбук профил Драганчо Саботковски, градоначалник на Општина Могила.

Leave a Reply

Your email address will not be published.