ОПШТИНА КАРБИНЦИ ОЧЕКУВА ПОДДРШКА ОД УСД ЗА ЛОКАЛНИ ПРОЕКТИ

Денес имав конструктивен работен состанок со локалната акциска група Плачковица (ЛАГ Плачковица), оваа група предвидува соработка на 4 општини од регионот и поддршка преку програми на USD.Го презентирав клучниот проект кој е од големо значење за населението во Карбинци а тоа е каналот од ,,гумената брана” и зафатот кој што треба да се направи во тој дел. Соработката е воспоставена, во периодот кој што следи ќе имаме и конкретни чекори околу изведбата на овој проект, напиша на неговиот фејсбук профил градоначалникот на Карбинци, Виктор Паунов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *