ГАБРИЕЛА ИЛИЕВСКА Е НОВАТА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БИТОЛА

Денеска, Габриела Илиевска носител на советничката листа на Поинаку во Советот на општина Битола е избрана за претседател на Советот на Општина Битола.

Во нејзиното обраќање рече дека за прв пат Битола добива претседател на Совет кој е од граѓанска листа и порача да има помалку зборување, а повеќе работа на терен.

Таа беше избрана со 18 гласови „ЗА“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *