РЕК Битола: Системот е ставен во функција, продолжува производство на електрична енергија

РЕК Битола е ставен во функција и продолжува со производство на електрична енергија. Синоќа во три часот по полноќ Блок 1 е синхронизиран со електроенергетскиот систем на Република Северна Македонија.

Продолжуват активностите за ставање во функција и на Блок 2 кој беше во ремонт. Се очекува до крајот на неделата и оваа постројка да биде “на мрежа”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *