Започнува жирирањето на пристигнатите филмови на Фестивалот на аматерскиот филм „Камера 300“

Годинава во Битола се оддржува по 29 пат Фестивалот на аматерскиот филм „Камера 300“. Во наредните три денови започнуваат активностите околу жирирањето на пристигнатите документарни филмови на фестивалот на аматерскиот филм ,,Камера 300,, Активностите почнуваат со жирирање на филмовите кои годинава се пристигнати од 12 земји вкупно 38 филма. Жирирањето е во хотел ,,Премиер Центар,, со кое ќе раководи меѓународно жири

Leave a Reply

Your email address will not be published.