МАТЕМАТИКА ПРЕД ЛОКАЛНИ

Со 10 барани гласачи неопределени без повторување (ве молат) виртуелно во Битола општина во која има околу 80 000 гласачи ќе се создадат салдо за успех на претседателски избори на ниво на Македонија со 50% излезност само во Битола.
Математички 40 000 х 10 = 400 000 плус камата 650 000 гласови
СЕГА СВАТИВ ЗОШТО НЕ ЧИНЕШЕ НАТЕТО
Ова е математика за еден кандидат за другите ќе се произнеси ДИКО после гласањето, а и нека се испечатат поќе ливчиња оти сите неопределени ќе не можат да изјаснат.
ОВА Е СИТУАЦИЈА КОЈА Е ДЕНЕС РЕАЛНОСТ ВО БИТОЛА.
Математиката ќе покажи каков раст и економски залет ја чека Битола. Така ќе се залетаме шо нема запирање. Затоа браќа сите по 10 луѓе на список ама сигурни оти само така со овај залет нема да не фати запек.
Овие 30 години видовме списоци, видовме од врата на врата, видовме тебе те знајме, видовме кандисај ги на женати нејзините, видовме кај шо си мажена да не кршат клечки, ама како битолчани и како Македонци немаме видено камата систем 10 неопределени и за прв пат сигурни до коска. Ова имаше еден кој велеше ми текна ама тој можи да јади …. за ова текнувало.
Оваа математика значи софтвер пред гаража, значи софтвер за масони, ова значи софтвер за карирани џакетчиња, а за тие виртулени 10 или вкупно 650 000 (мислам не грешам, оти требаат 30 000 и нешто значи салдо сигурно а и Шилег можи да врпни еден пиво коњак и ич да не му се мисли.
И сега пак мислам, ако се охрабреше Зекман да смени барем уште два стари градоначалници пример Ресен или Крушево за мислење колку јаболка виртуелно ќе имаше или ски ценратот колку туристи ќе собереше. А пак ако ја сменеше и во Арачиново тогаш и фискале гарант перфект.
Но нејсе и во Битола е доста ова шо се напрај пред локални, а за после ќе му ја думаме…
Затоа батки по 10 гласачи оти ќе ви кажиме убо или нема да можи благодетите на фирмата да ги видите, оти и со боја нема да фарбаме ама зато ќе наплаќаме. Тука бидете сигурни и чекајте го машинчето за фарба.
Кога ќе помислам многу ми е жал шо и јас не можам 10 да дам ако имам сигурни, ама ако решат ќе ги дам и ако треба и 15 ќе дам само за напред и напред во економски раст кој нема застој како шо нема застој машинчето за боја кое ќе стигни после локални.

Николче Талевски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *