Обвинителството почна да ја разгледува документацијата за модуларната болница во Тетово

Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција пред два дена ја добило документацијата за модуларната болница во Тетово од Бирото за јавни набавки, а вчера, по 14 часот, е добиена и од Министерството за труд и социјална политика.

Шефицата на Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција, Вилма Русковска, информира дека денеска истражителите почнале со првично разгледување на документацијата.

„Обвинителството за гонење организиран криминал и корупција е наделжно само во делот на јавната набавка и само тоа ќе се проверува дали се почитувани процедурите, оваа набавка одела и според посебен закон, кој го има донесено Владата. Тоа е само наша надлежност, друго не“, рече Русковска прашана што ќе проверува Обвинителството.

Обвинителката изјави дека техничката спецификација ја добиле на англиски јазик и веднаш ја скенирале и по имејл ја испратиле во Обвинителството во Тетово за да може експертите од Германија да се запознаат со неа.

makfax.com.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *