ОДБЕЛЕЖАНИ 79 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА НАРОДНИОТ ХЕРОЈ СТИВ НАУМОВ

Во организација на Сојузот на борци од Битола, денес беа одбележани 79 години од смртта на народните херои Стеван Наумов Стив и Димитар Богоевски Мите.На споменикот на Стив Наумов свежо цвеќе положи градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска, претставници на Сојузот на борци, политичките партии и семејството на Стив Наумов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *