И Горан Милевски ќе атакува на градоначалничката фотеља во Битола

Претседателот на ЛДП Горан Милевски соопшти дека синоќа ја достави неговата кандидатура за градоначалник на Битола, во централата на партијата.

„Денес, на овој голем празник, овластениот претставник на “Движењето ОДЛУЧНО ЗА ПРОМЕНИ” до општинската изборна комисија ќе ги достави потребните документи, како за градоначалник, така и за советничка листа на Битола.

Долго размислував дали да го прифатам предизвикот и да влезам во изборната трка. Неможев да се оглушам на барањето на членовите на партијата, како и на големиот број на граѓани кои бараа од мене да се кандидирам за градоначалник.

Доколку не се кандидирав, ќе имав чувство дека сум ги предал очекувања и барања на моите пријатели и сограѓани. Тоа ќе беше голем терет за мене и немаше да можам да продолжам да работам со таквите чувства.

Влегувам во трката без никакви притисоци за изборниот резултат. Ќе понудиме проекти, ќе ја претставиме нашата визија за развој на градот и ќе се обидеме да ги убедиме граѓаните да гласаат од срце, а не по наредба.

Граѓаните ќе имаат шанса, заедно да сработиме и да ја направиме Битола подобро место за живеење.

Ќе имаат шанса да гласаат за личност, не за партија, да бидат сигурни дека следните четири години ќе работиме чесно и во интерес на битолчани.

Ќе настапиме со тим на кандидати за советници во кој има голем број на непартиски луѓе, ентузијасти, со желба на направиме заедно промени во Битола.

Големи финансиски средства немаме за трошење во оваа кампања, но тоа ни дава слобода потоа никому да не должиме ништо, освен на граѓаните. Одлуката е ваша“ вели Милевски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *