Графит „МАКЕДОНИЈА“ во Нерези

На социјалните мрежи се шири фотографија од графит кој е нацртан на игралиштето во скопската населба Нерези. На графитот е напишано името Македонија и се нацртани ликовите на најголемите македонски револуционери.

Најинтересното е што жителите на Нерези сами си го нацртале овој графит.

Секоја чест за нережани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *