Фотогалерија: Антиковид мерките го испразнија центарот на Битола

Иако е недела, втор ден од викендот, градот под Пелистер е речиси празен. Кафе баровите и рестораните се скоро празни, низ битолското корзо слаба раздвиженост. Без сертификат за вакцинација никој повеќе не може да го испие традиционалното кафе на Широк Сокак и можеби и тоа е причината за празниот град.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *