Се тресе цел свет; Нов земјотрес со јачина од 6,7 степени по рихтер-уште посилен од тој во Петриња

Земјотрес со јачина од 6,7 степени според Рихтеровата скала го погоди регионот на границата меѓу Русија и Монголија, соопшти вечерва Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар.

Епицентарот бил регистриран на 277 километри југозападно од градот Ангарск, во рускиот регион Иркутск и на 30 километри од монголскиот град Турта, во средината на езерото и помеѓу два вулкани, на длабочина од 10 километри.

Нема извештаи за жртви или материјална штета.

Земјотрес со јачина од 6,7 степени според Рихтеровата скала го погоди регионот на границата меѓу Русија и Монголија, соопшти вечерва Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар.

Епицентарот бил регистриран на 277 километри југозападно од градот Ангарск, во рускиот регион Иркутск и на 30 километри од монголскиот град Турта, во средината на езерото и помеѓу два вулкани, на длабочина од 10 километри.

Нема извештаи за жртви или материјална штета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *