И Битолчани на протести против бугаризација на Македонија

Со блокада на сообраќајот на три локации во Скопје и 10 градови низ државата, од утре преку протести ВМРО-ДПМНЕ ќе бара одговор од власта што содржи документот за кој преговараат Заев и Бучковски со техничката Влада на Бугарија. Лидерот на партијата Христијан Мицкоски повторно тврди дека се крои план во преговарачката рамка да се вметнат барањата од Декларацијата на бугарскиот Парламент…

Во Биола протестите ќе се одвиваат кај кружниот тек кај Безистенот од 15 до 17 часот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *